«برند فروشی» تنها دست آورد خصوصی سازی در ورزش است




امیررضا واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص برگزاری نشست‌های اخیر با موضوع خصوصی‌سازی گفت: بارها نقش اقتصاد در ورزش، بخصوص فوتبال مطرح شده، در حالی که این موضوع نیازمند یک استراتژی کلان در سطح کشور است.
 
وی در ادامه افزود: باید در بیان تعریف‌ها در بخش اقتصاد ورزش دقت شود و من اعتقاد دارم که این نشست‌ها و همایش‌ها تا زمانی که به صحبت‌ کردن محدود باشد و وارد مرحله عمل نشود، هیچ سودی ندارد.

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال یادآور شد: عمل کردن به موضوع اقتصاد ورزشی یعنی دولت و مجلس یک استراتژی برای آن در نظر داشته باشند و بحث مهم بازار اقتصاد ورزش را در برنامه‌ها قرار دهند؛ همچنین موضوع حمایت‌ها را در نظر بگیرند و بدانند که چه فرمول و چه حمایت‌هایی لازم است.
 
واعظ آشتیانی صحبت‌ کردن درباره خصوصی‌سازی ورزش را مانند صحبت کردن در مورد یک ساختمان ساخته نشده دانست و تصریح کرد: زمانی که این مسائل مهم را در نظر نگیریم و ندانیم که در مورد چه مسئله‌ای صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم شاهد عملی شدن خصوصی‌سازی در ورزش باشیم.
 
وی یادآور شد: برگزاری این همایش‌ها تنها در جهت آگاهی دادن است، در حالی که باید بدانیم که اقتصاد ورزش نیازمند داشتن مدیران کارآمد است، بنابراین تا زمانی که افراد آماتور را در اختیار داریم و مدیرانی را برای ورود به این عرصه تربیت نکرده‌ایم، امکان جلو بردن ورزش وجود ندارد.
 
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال از نبود ابزار لازم برای موفق شدن اقتصاد ورزش و فوتبال خبر داد و گفت: در حال حاضر در بخش دانشگاهی بحث‌های زیادی در این خصوص انجام می‌شود که تنها در بخش تئوری است، بنابراین تا افراد کارآمد برای عملی کردن این موضوع وجود نداشته باشد، بحث، در مرحله صحبت باقی می‌ماند.
 
واعظ آشتیانی تصریح کرد: بیش از 10 سال است که بحث خصوصی‌سازی در کشور مطرح شده، اما تا کنون به سرانجام نرسیده و اگر از متولیان امر بپرسیم که نتیجه نشست‌ها و همایش‌هایی که تا کنون انجام شده چه بوده است، تنها به واگذاری‌ راه‌آهن در فرابورس اشاره می‌کنند، در حالی که این مسئله را نمی‌توان واگذری دانست، بلکه باید آن را برندفروشی به بخش خصوصی نامید.
 
وی تعریف انتظارات متقابل دولت از بخش خصوصی و بالعکس را لازم دانست و گفت: باید حمایت‌ها از بخش خصوصی از مرحله حرف وارد عمل شود و تعریف مناسبی از انتظارات از بخش خصوصی صورت گیرد.
 
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال یادآور شد: ‌مشکلات موجود در این بخش باعث شده که فرد یا گروهی که وارد عرصه ورزش می‌شود، بعداز مدتی سرمایه خود را از این بخش خارج کند و این نشان می‌دهد ما در این خصوص سیاستی نداشتیم و نمی‌دانیم که برای عمل کردن به آن چه ابزاری لازم است.
 
واعظ آشتیانی اعتمادسازی و حمایت از سرمایه گذاران را مهم‌ترین بخش از موضوع خصوصی‌سازی دانست و گفت: متأسفانه زمانی که افراد وارد این میدان می‌شوند توسط برخی رسانه‌ها مورد شماتت قرار می‌گیرند که با این وضعیت نمی‌توان گام‌های موثری برداشت و باید این مطلب را در نظر گرفت که سرمایه‌گذاری در بخش ورزش مانند سرمایه‌گذاری در بخش تولید، نیازمند یک فضای امن است.
 
وی به جایگاه ورزش در اقتصاد دنیا اشاره کرد و گفت: در برخی از کشورها شش تا هفت درصد از تولیدات داخلی خود را از ورزش تأمین می‌کنند که این مسئله تنها به ورزش حرفه‌ ای خلاصه نمی‌شود، بلکه حاشیه‌های ورزش مانند ایجاد صنایع تولید، تولید کالاهای ورزشی و همچنین تولیدات بشری مانند معرفی بازیکنان حرفه‌ای به دنیا و ترانسفر آنها به سایر تیم‌ها، بخشی از تولیدات ورزشی است.
 
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال یادآور شد: از آنجا که مولفه‌ های اصلی اقتصاد ورزش را نمی‌دانیم، در این سال‌ها آماده‌سازی انجام نداده‌ایم و در حال حاضر با بیان این بحث تنها آب در هاون می‌کوبیم.
 
واعظ آشتیانی به حضور خود در تیم استقلال اشاره کرد و گفت: زمانی که مدیرعامل استقلال بودم، مدیرعامل فعلی این تیم گفت، بدون دریافت کمک دولتی می‌توان استقلال را اداره کرد، ولی اکنون می‌بینیم که چه اتفاقی برای تیم استقلال و پرسپولیس افتاده؛ آیا در این فضای اقتصادی می‌توان بدون کمک دولت تیم‌ها را اداره کرد؟
 
وی یادآور شد: در حال حاضر گردش پولی فوتبال در دنیا 25 تا 30 میلیارد یورو و گردش مالی ورزش 350 تا 400 میلیارد یورو است؛ ما باید این سوال را بپرسیم که ایران در این گردش مالی چه سهمی دارد؟ آیا جز این است که پول بیت‌المال را در فوتبالی که هیچ اثرگذاری فرهنگی و حتی سیاسی نداشته است، خرج می‌کنیم؟
 
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال یادآور شد: در حال حاضر 11 دوره لیگ برتر برگزار شده، آیا تحلیل درستی از اثرات و معایب آن در این مدت داشته‌ایم؟ متأسفانه هر فصل 450 میلیارد تومان پول را بدون داشتن هیچ خروجی در این فوتبال خرج می‌کنیم.
 
واعظ آشتیانی در ادامه به مشکلات قراردادهای باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها با سرمربیان و بازیکنان خارجی اشاره کرد و گفت: متأسفانه یک جمع حقوقی در کشور برای نظارت بر قراردادهای فوتبالیست ها وجود ندارد و همین مسئله سبب شده که با مشکلات بسیاری مواجه باشیم.
 
وی خاطرنشان کرد: در زمان حضور خود در استقلال با مولر، به‌عنوان کمک مربی و مشاور مدیرعامل و کراپ به‌عنوان بدن ساز قرارداد امضا کردیم که بعد از مدتی به خاطر مشکلات خانوادگی با باشگاه استقلال قطع همکاری کردم و با توجه به نوع قرارداد خود و با استفاده از مشاوران حقوقی و همچنین در نظر گرفتن منافع طرفین، قرارداد بدون هیچ حاشیه‌ای لغو شد.
 
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال به مشکلات موجود در این بخش اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلات موجود مربوط به مدیریت و چگونگی استفاده از بخش حقوقی باشگاه‌هاست، اما نکته مهم‌تر این است که انسجامی در تکمیل و تشکیل انجمن حقوقدانان در ورزش نداریم و عدم آگاهی نسبت به بخش حقوقی ورزش مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

09128307939 09177755652 09391931323


مطالب مشابه


فروش برند

فروش برند ( زامورا Zamoora)
فروش برند تاچيسان Tachisan
فروش برند مارلون marlon
فروش برند هنرپیشه
فروش برند MOONSHAINE
فروش برند مواد غذایی CANVA
برند پینادو | فروش برند آماده مواد غذایی
فروش برند خوش رخ
معرفی چند برند مواد غذایی آماده فروش
فروش برند دوگتا
2018-2020 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای میهن برند محفوظ است.
انصراف
جهت دریافت برند های آماده